tisdag 16 februari 2010

Passionfruktsmousse med vit choklad.

(bild:privat)



Till alla hjärtansdag middag blev det mat från favorit
restaurang thaicorner och till dessert gjorde jag passionfruktsmousse.

Passionfruktsmousse med vit choklad (4port)
5 st passionfrukter
150g vitchoklad
3 ägg, gula och vita separerade
150g hallon

Dela chokladen i bitar och smält i micron eller i vattenbad.
Stäl den smälta chokladen åt sidan och låt den svalan lite.
Vispa ägg vitorna styva men inte för länge. Rör försiktigt ner äggulorna i den avsvalnade chokladen.
Dela passionfrukterna och gröp ur allt ner i chokladsmeten och blanda.
Vänd ner den vispade äggvitan, börja med en mindre mängd som du blandar ordentligt med chokladen innan du försiktigt vänder ner resten av äggvitan.
Lägg några hallon i botten av varje serveringsglas och häll moussen över så att glasen fylls.
Låt glasen stå några timmar innan du serverar.

1 kommentar: