(bild:privat)
Lasagne (4 port)
1 sats enkel tomatsås
400g färsk spenat
400g ricotta
5 msk pesto
salt och peppar
en nypa riven muskot
drygt 2 dl riven parmesanost
12 lasagneplattor
2 dl mjölk (3%)
Gör tomatsåsen. Rensa noga igenom spenaten. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i bladen och förväll spenaten i 1 min. Häll upp bladen i durkslag och spola kallt vatten. Låt rinna av.
Krama ur bladen med handen och hacka grovt.
Blanda ricotta med spenaten, pesto, salt, peppar och muskot (rivs på fint rivjärn).
Rör sist ner ca hälften av den rivna osten.
Bred ett tunt lager tomatsås i en ugnssäker form (den behövs inte smörjas), varva sen med lasagneplattor, färskost. Avsluta med tomatsås.
Häll sedan försiktigt mjölken längst formens kanter, men helst inte över tomatsåsen.
Strö över resten av parmesanen.
Grädda i 200 grader i ca 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar