Klart att ens lilla feber kille ska ha nybakta kanelbullar och ett glas mjölk!
(bild:privat)
Vetebröd 40 kanelbullar
200g smör
5dl mjölk
50g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
800g vetemjöl
fyllning
150g smör
1 dl socker
2 msk kanel
1 ägg pensling
pärlsocker
Värm mjölken till fingervarmt.
Smula jästen i en stor degskål. Häll över mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet men spara 1/2 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 min med maskin eller 10 min förhand.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 min.
Knåda degen lätt på ett mjölat bord. Dela degen i 4 bitar.
Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i 10 bitar och lägg dem med snittytan upp i pappers formar.
Låt jäsa under bakduk i 40 min.
Värm ugnen till 225- 250 grader.
Pensla med uppvispat ärr och strö lite pärlsocker på.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar