fredag 1 januari 2010

Nyårs dessert.


(bild:privat)

Till dessert gjorde jag en mjölkchoklad och pekannötsstårta som blev super god
(12 bitar Tid: 30 min + 4 timmar i kyl)

200g pekannötter (rostade och hackade
300g smör (125g smält, 175g rumstempererat)
250g mjölkchoklad
250g mörk choklad (plus lite extra till dekoration)
150g socker (ca 2 1/2 dl)
6ägg
1 msk vaniljsocker
5dl grädde

Blanda nötter och det smälta smöret i en skål. Häll upp i en rund kakform på ca 22 cm i diameter och tryck till. Ställ i kylen medan du gör resten. Smält all choklad i mikron eller i vattenbad. Vispa det rumstemererade smöret och socker tills det är fluffigt, tillsätt äggen och vispa ytterligare i ca 2 min. Vispa ner det smälta chokladen, vaniljsocker, 1 1/4 dl grädde och fortsätt vispa i 2 min. Bred ut den över nötbotten och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Föreservering vispa upp resterande grädde och bred ut det över kakan och strö över lite extra mörk riven choklad.

2 kommentarer:

  1. Åhh va bra att du äntligen avslöjar dina recept! Nu kanske t.o.m jag kan försöka mej på lite nytt! =)

    SvaraRadera