(bild:privat)
(12 bitar Tid: 30 min + 4 timmar i kyl)
200g pekannötter (rostade och hackade
300g smör (125g smält, 175g rumstempererat)
250g mjölkchoklad
250g mörk choklad (plus lite extra till dekoration)
150g socker (ca 2 1/2 dl)
6ägg
1 msk vaniljsocker
5dl grädde
Blanda nötter och det smälta smöret i en skål. Häll upp i en rund kakform på ca 22 cm i diameter och tryck till. Ställ i kylen medan du gör resten. Smält all choklad i mikron eller i vattenbad. Vispa det rumstemererade smöret och socker tills det är fluffigt, tillsätt äggen och vispa ytterligare i ca 2 min. Vispa ner det smälta chokladen, vaniljsocker, 1 1/4 dl grädde och fortsätt vispa i 2 min. Bred ut den över nötbotten och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Föreservering vispa upp resterande grädde och bred ut det över kakan och strö över lite extra mörk riven choklad.
Åhh va bra att du äntligen avslöjar dina recept! Nu kanske t.o.m jag kan försöka mej på lite nytt! =)
SvaraRaderaKlart emmie. Nu ska du lära dig ;)
SvaraRadera