(bild:privat)
Snabb wok med panerad kyckling (4 port)
1 lång röd chili
3 vitlöksklyftor
200g frysta sugar snaps
200g äggnudlar
500g kycklingfilé
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
olja att steka i
1 172 msk sesamfrön
4 msk teriyakisås
Kärna ur och skiva chilin. Skala och fin hacka vitlöken.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sugar snaps när det återstår 2 min. Häll av vattnet.
Dela varje kycklingfilé i 3 bitar.
Blanda mjölet och salt på en talrik. Vänd kycklingen i blandningen.
Stek kycklingen gyllene på hög värme.
Sänk värmen och genomstek den.
Lyft ur kycklingen. Lägg i chilin och vitlöken och fräs 1 min i het panna. Tillsätt nudlar, sugar snaps och sesamfrön, fräs ytterligare 1 min. Tillsätt teriyakisås.
Låter hur gott som helst och känns inte omöjligt att laga.
SvaraRaderaLätt något jag ska testa.