söndag 3 januari 2010

Biff stroganoff


(bild:privat)
Biff stroganoff (4port)

600g nötkött
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
salt & peppar

Skär köttet i strimlor och krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken. Finhacka vitlöken.
Bryn köttet och lyft ur det ur stekpannan.
Fräs löken & vitlöken mjuk. Tillsätt tomatpuré och kalvfond.
Slå på grädde, mjölk, senap och torkad dragon. Låt puttra ihop några minuter.
Vänd sedan ner köttet i pannan och låt sjuda i ca 3 min. Smaka av med salt & peppar.
Servera med ris och sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar